pic

AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING GASTOUDERS (gastouderverzekering)

Het kan gebeuren dat een ouder je aansprakelijk stelt voor schade aan eigendommen van het gastkind, of voor de gevolgen van een ongeluk met het gastkind. Het hebben van een Particuliere Aansprakelijkheidsverzekering, ook wel genoemd WA verzekering, beidt dan geen dekking omdat je beroepsmatig het kind opvangt. Zeker bij letselschade waarbij het kind permanente schade oploopt, kan de schade enorm zijn.

Veel gastouderbureaus hebben een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering afgesloten, die schade dekt als jouw aansprakelijkheidsverzekering niet tot uitkering overgaat. Het is dus belangrijk om dit bij je gastouderbureau na te vragen. Als zij geen aanvullende aansprakelijkheidsverzekering afgesloten hebben, zal je zelf een aansprakelijkheidsverzekering voor gastouders moeten afsluiten. Zeker als je als ZZP-er gastouder bent wordt tegenwoordig vaak aangeraden om een eigen verzekering te sluiten. Dit met name om schijndienstverband tegen te gaan.

Ook als u gastouder aan huis bent kunt u deze verzekering sluiten. Vaak wordt je dan een nanny genoemd. Voor de verzekeringen is een Nanny echter iemand die 4 of 5 dagen onder contract staat bij de familie. Werkt u 3 dagen of minder, dan bent u gastouder aan huis.

We hebben de keuze tussen 2 verschillende dekkingen op het gebied van aansprakelijkheid voor gastouders: € 1,25 miljoen en € 2,5 miljoen.

Wij adviseren altijd de verzekering van € 2,5 miljoen. Dit met name omdat we de laatste jaren zien dat de bedragen die door de rechters worden toegewezen steeds hoger worden. En de dekking van € 1,25 miljoen niet altijd meer genoeg is. Voor maar € 1,66 per maand extra heeft u de dubbele dekking van € 2,5 miljoen. Kijk ook hier voor een extra uitleg waarom de hogere dekking van belang kan zijn.

Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering

AVB € 1,25 miljoen

Premie per jaar: € 93,50 (€ 113,14 inclusief assurantiebelasting)
Premie per maand: € 7,79 (€ 9,43 inclusief assurantiebelasting)
Dekking: € 1,25 miljoen
Eigen Risico: € 50,- per claim
U kunt via de button hieronder de verzekering direct aanvragen.

AVB € 2,5 miljoen

Premie per jaar: € 110,- (€ 133,10 inclusief assurantiebelasting)
Premie per maand: € 9,17 (€ 11,09 inclusief assurantiebelasting)
Dekking: € 2,5 miljoen
Eigen Risico: € 50,- per claim
U kunt via de button hieronder de verzekering direct aanvragen.

Sanctiewet

Volgens de Sanctiewet mogen wij met een aantal personen geen zaken doen. Dit zijn personen die op een sanctielijst staan.

Wij controleren de sanctielijsten binnen zes weken nadat wij de polis hebben verstuurd. Staat u, een belanghebbende bij uw verzekering en/of een belanghebbende in uw bedrijf niet op een sanctielijst? Dan begint de verzekering vanaf de ingangsdatum die op de polis staat.

Staat u, een belanghebbende bij uw verzekering en/of belanghebbende in uw bedrijf wel op een sanctielijst? Dan doen we geen zaken met u. Dit betekent dat de verzekering nooit heeft bestaan. Ook keren wij geen geld uit aan u (of aan een belanghebbende bij de verzekering). U krijgt geen schadevergoeding of premierestitutie.

Meer informatie over de sanctielijsten vindt u op www.klaverblad.nl/links.

CONTACT

Met betrekking tot vragen over al uw verzekering omtrent gastouders of gastouderbureaus kunt u contact opnemen met:

Eelco Zweerts de Jong
telefoonnummer: 06-50233333
mail: eelco@zjht.nl

Laat u verzekeren door ZJHT

Wilt ook u uw verzekeringen onderbrengen bij ZJHT?

Neem contact op