pic

Veel gestelde vragen (FAQ)

Helaas kunnen wij op dit moment geen aanbieding meer doen voor een collectieve aansprakelijkheidsverzekering. De bestaande verzekeraar heeft aangegeven dat zij dit risico niet meer willen verzekeren. Op dit moment zijn we op zoek naar een andere verzekeraar om dit risico onder te brengen. Individuele gastouders zijn nog wel te verzekeren. Kijk hiervoor op onze pagina hierover

Collectieve ongevallenverzekering is ook collectief conform de aansprakelijkheid en premie bedraagt € 1 per kind/gastouder. Minimumpremie  € 100 per jaar. Hier geldt echter geen assurantiebelasting voor. Voor een inzittendenverzekering dient de gastouder dit bij haar autoverzekering te sluiten (svi), dit is zeer aan te raden om als voorwaarde te stellen wanneer een gastouder met de kinderen rijdt. Auto verzekeringen kunnen ook via ons worden afgesloten. Eventueel kan dit los gesloten worden of als collectief, maar handiger is dat een gastouder dit zelf regelt. Collectieve Ongevallen voor Gastouderbureaus

Alle kantoren kunnen dezelfde verzekeringen aanbieden, daar mag geen onderscheid tussen gemaakt worden. Ons kantoor is mede gespecialiseerd in specifieke aansprakelijkheidskwesties waaronder kinderopvang. Wij zijn zelf jurist dus kunnen u vaak zelf helpen met vragen.

De premie voor een bedrijfsmatige aansprakelijkheidsverzekering voor een losse gastouder is € 110,- excl. assurantiebelasting. Includief assurantiebelasting zal de premie dan € 133,10 zijn. Hierbij geldt een eigen risico van € 50,- bij een verzekerd bedrag per gebeurtenis van € 2.500.000,-. Direct online aanvragen verzekering.

Er worden geen regelingen getroffen voor aanbreng omdat de premies erg laag zijn. Dit is alleen bij grotere volumes te doen.

Ik zou als gastouderbureau zeker willen weten dat een aangesloten gastouder juist verzekerd is voor de kinderen die via u bemiddeld worden. De premie die u toch moet betalen voor uw eigen aansprakelijkheidsverzekering als bureau heeft ook een minimumpremie van € 150 per jaar dus dat scheelt niets. Een collectieve verzekering is zeker aan te raden.

In Nederland is alleen de zorgverzekering en de WA dekking voor motorrijtuigen verplicht. Wel is het verstandig, want je kan als gastouderbureau financieel aansprakelijk gesteld worden en dan is het fijn als je dit goed geregeld hebt.

Omdat de bevestigingsmail een automatische verzonden mail is, wordt deze nog wel eens door de mailservers als Spam aangemerkt. Kijk even in de spambox of de bevestiging daar in zit. Is dat niet het geval. Mail dan even naar eelco@zjht.nl, dan kijken wij of de aanvraag goed is door gekomen.

CONTACT

Met betrekking tot vragen over al uw verzekering omtrent gastouders of gastouderbureaus kunt u contact opnemen met:

Eelco Zweerts de Jong
telefoonnummer: 06-50233333
mail: eelco@zjht.nl

Laat u verzekeren door ZJHT

Wilt ook u uw verzekeringen onderbrengen bij ZJHT?

Neem contact op